قاب های قلمزنی شده

یکی از زیر شاخه های قلمزنی تولید پلاک قلمزنی روی مس می باشد
برای ساخت یک پلاک قلمزنی ، استاد قلمزن می بایست ابتدا قیر را که ترکیبی از قیر نرم و خشک و گچ می باشد را بسازد یعنی آنها را درون پاتیل ریخته و حرارت داده تا کاملاً مذاب شود سپس مس را که به اندازه مورد نظر بریده شده و به وسیله یک لایه نازک قلع سفید شده را آماده کرده و قیر مذاب را پشت مس ریخته و پس از آنکه قیر کاملاً سرد شد مراحل اصلی کار شروع می شود.
ابتدا طرحی که مورد نظر است بر روی شابلون طراحی می شود (معمولا طرح ها گل و مرغ ، صورت و یا آیه ای از قرآن می باشد ) و پس از آن شابلون بر روی پلاک مورد نظر منتقل شده و سپس بوسیله چکش قلمزنی و چند ابزار از جمله (نیم بر- نیم ور- پرداز- بادامی) طرح مورد نظر قلمزنی می شود. بعد از آن نوبت به سیاه کاری می رسد که در این مرحله پلاک قلمزنی بوسیله رنگ و ذغال ساییده شده ، سیاه می شود. پس از آن به سراغ ابزارهای روکار می رویم که هرکدام از این ابزارها به نحوی باعث زیباتر شدن اثر می شود ازجمله این ابزارها عبارتند از: قلم گیری- یتو- ناخنی- تیز بر.
تیز بر آخرین ابزاری است که بر روی پلاک قلمزنی می شود و قسمت های اضافی کار را بریده و از طرح اصلی جدا می کند. پس از آن پلاک قلمزنی از روی قیر جدا شده و پس از صاف نمودن پلاک بر روی یک سطح صاف درون قاب قرار می گیرد.معمولا برای آنکه پلاک بیشتر نمایان شود سطح زمینه از یک پارچه جیر مشکی استفاده می شود .
برای قاب ها معمولا از قاب خاتم و یا قاب های چرمی استفاده می گردد . قاب پلاک های عکس های فوق در سایز 18*24 می باشد و لی در سایزهای زیر نیز معمولا تولید پلاک صورت می گیرد .
سایز 13*18 - سایز 18*24 - سایز 24*30 سایز 30*40 - سایز 20*50 - سایز 50*70 - سایز 30*60